کارشناسان امور آب پیشبینی میکنند که آب آشامیدنی با روند کنونیِ افزایش جمعیت و تغییرات جوی با یک بحران دوسویه روبرو خواهد شد.
به گزارش ایسنا، کارشناسان امور آب پیشبینی میکنند که با روند کنونی انفجار جمعیت و افزایش روزافزون تقاضا برای تامین آب، غذا و انرژی و پیامدهای تغییرات جوی، بحران کمبود آب شرب از دو جبهه تشدید میشود. تا پایان قرن حاضر میلیاردها نفر تحت تاثیر بحران کمآبی قرار میگیرند و این مایه حیات به یک عامل پنهان در درگیریها و مناقشات تبدیل خواهد شد.
هیئت کارشناسان بیندولتی در امور تغییرات جوی سازمان ملل متحد (IPCC) که برنده جایزه صلح نوبل نیز شده است در ماه مارس امسال (۲۰۱۴) گزارش تکاندهنده در این زمینه منتشر کرد. در این گزارش آمده است که حدود ۸۰ درصد از جمعیت جهان با خطر جدی کمبود آب آشامیدنی تهدید میشوند و مشاهده شاخصهای موجودی ذخایر آبی، رشد جمعیت و میزان تقاضا بر این مساله صحه میگذارد. در این گزارش همچنین از تغییرات جوی به عنوان یک عامل تشدیدکننده دیگر برای کاهش ذخایر آب آشامیدنی یاد شده است که مساله تامین آب را به شدت به خطر میاندازد.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، هماکنون حدود ۷۶۸ میلیون نفر در جهان به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند در حالی که دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون نفر نیز از آب بهداشتی و سالم محرومند. همچنین یک پنجم ذخایر سفرههای زیرزمینی آب در جهان خشک شده است. حال به این بحران، افزایش جمعیت را نیز باید اضافه کرد چراکه پیشبینی میشود جمعیت حدود هفت میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفریِ جهان به ۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون نفر افزایش یابد. در این صورت میزان تقاضا برای آب ۵۵ درصد افزایش خواهد یافت که این مساله در گزارش اخیر سازمان ملل متحد با عنوان گزارش توسعه آب در جهان ذکر شده است.
بیش از ۴۰ درصد از جمعیت جهان نیز در مناطقی زندگی میکنند که بحران آب در آنجا جدی است. بسیاری از آنها در سرزمینهای شمال آفریقا، خاورمیانه و آسیای جنوب غربی زندگی میکنند. البته قضیه به همینجا ختم نمیشود چون باید تغییر در بارش باران و برف و ذوب یخچالهای طبیعی ناشی از تغییرات جوی و گرمای جهانی زمین را نیز به این بحران بیافزائیم.